T.E.A. Time
Piwa rzemieślnicze

Nasz browar znajduje się w piwnicy, bezpośrednio pod pubem.

Nasze piwa nie zawierają żadnych sztucznych składników, dzięki czemu ich naturalnego, świeżego smaku i aromatu nie zaburzają sztuczne dodatki czy polepszacze. Real ale to najświeższy i najbardziej naturalny rodzaj piwa na rynku – i jesteśmy dumni, że stosujemy wyłącznie najwyższej klasy składniki, takie jak importowany z Wielkiej Brytanii słód jęczmienny i świeżo pakowane szyszki chmielowe. Nawet woda z naszych piw jest wyjątkowo czysta… krakowską woda, której używamy do warzenia, zyskała ostatnio miano najbardziej czystej wody w Europie, w skali światowej ustępując jedynie wodzie w Singapurze.

Warzelnia


Zbiornik na wodę w naszej warzelni jest w pełni zaizolowany, obity dekoracyjnym i zarazem praktycznym lakierowanym drewnem oraz wyposażony w umożliwiający kontrolę temperatury wyświetlacz. Łączy on w sobie naszą troskę o środowisko z wysoką efektywnością – traci nie więcej niż 3 stopnie Celsjusza dziennie bez dodatkowego źródła ciepła. Także nasza kadź zacierna oraz miedziany kocioł warzelny mogą pochwalić się obiciem z dekoracyjnego lakierowanego drewna.



Magazyn słodu i chmielu


Przy warzeniu naszych piw korzystamy z mieszanki polskich i brytyjskich słodów, na ogół sprowadzanych z Wielkiej Brytanii.

Fermentownia


Nasze tanki fermentacyjne posiadają funkcję kontroli temperatury, dzięki czemu możemy produkować jednakowe partie piwa. Piwo jest transportowane bezpośrednio z tanków do beczek (casks), w których piwo przechodzi proces wtórnej fermentacji.

Poznaj naszą browarnianą ekipę


Od lewej do prawej:
- Neil Moorhouse - Obywatel Świata
- James - Kierownik ds. Inspiracji
- Michał - Twórca Magicznych Napojów
- Sylwia - Browarniczka i Piwny Guru
- David - Piwny Alchemik